На 53 г. почина номинираният за Оскар режисьор на документални филми

...
На 53 г. почина номинираният за Оскар режисьор на документални филми
Коментари Харесай

Рак погуби режисьорът и актьор в документалния филм за храната от Макдоналдс

На 53 година умря номинираният за " Оскар "  режисьор на документални филми Морган Спърлок, заяви Би Би Си.

Режисирал е над 20 кино лентата, измежду които " Къде по света е Осама бин Ладен "  от 2008 година и за турнето на One Direction " Това сме ние " от 2013 година



Най-известен е обаче с кино лентата си 2004 година Super Size Me. В него Спърлок се подлага на едномесечна диета единствено с храна от McDonald’s, с цел да покаже какво е въздействието ѝ върху здравето.

Лентата провокира огромен спор и му донесе номинация за " Оскар "  за най-хубав документален филм.

Морган Спърлок е умрял е от затруднения от рак, се споделя в изказване на фамилията му.

Неговият брат и помощник Крейг Спърлок написа: " Беше печален ден, когато се сбогувахме с брат ми Морган. Той даде толкоз доста посредством своето изкуство, хрумвания и благотворителност. Светът загуби един същински креативен талант и специфичен човек ". 

Освен че е режисьор на кино лентата Super Size Me, Морган Спърлок е опитното зайче, което изяжда всеки ден десетки бургери и литри газирани питиета. За един месец изпълня с 11 кг. Обяви, че се усеща болен и няма сила.

След стартирането на кино лентата McDonald`s да разгласява изказване, в което отбрани менютата и дефинира лентата като " нереалистична ". В последна сметка обаче веригата за бързо хранене  премахна опцията си Super Size същата година.



През 2017 година, когато обвиняванията в полов тормоз заляха " Холивуд ", Спърлок разгласи, че е " част от казуса ". Той сподели, че е бил упрекнат в обезчестяване и е платил, с цел да уреди иск за полов тормоз.

След това той се отдръпна от продуцентската компания, на която беше съосновател, предава БТВ. През 2019 година режисьорът се завърна на екрани с продължението на Super Size Me, отваряйки лична верига, с цел да разбере по какъв начин се е трансформирала промишлеността за бързо хранене.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР